Az egykori titkár taxiszerűen vette igénybe az állami Audikat, pozíciójával visszaélve pedig jogosulatlanul igényelt diplomata-útlevelet, vagy kért ki járási hivataloktól tulajdoni lapokat ingyen - számolt be a bírósági tárgyalásról az Index.

A vádpontok ezek voltak a tárgyalás során: 1 rendbeli közokirat-hamisítás (jogellenesen igényelt diplomata útlevél) 4 rendbeli - két esetben folytatólagosan elkövetett - hivatali visszaélés (jogellenes adatigénylései a földalapkezelőben, a KSH-ban, földhivatalokban), 1 rendbeli nagyobb kárt okozó folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás (állami hivatali autók "taxiszerű" használata).

A lap tudósítása szerint a régóta húzódó ügyben végül Bogdán László beismerő vallomása jelentette a végállomást, igaz, ez sem volt egyszerű menet, hiszen a bírónő tisztázta Bogdánnal, hogy valóban be akarja-e ismerni bűnösségét, és megértette-e, hogy ez mit jelent: hogy az ítélet után a vádirat tárgyát már nem vitathatja, hogy lemond a tárgyalásról, és ítélet után maximum a kiszabott büntetést vitathatja.

Bogdán Lászlót végül 4 rendbeli - kettőben folytatólagosan elkövetett - hivatali visszaélés bűntettében, 1 rendbeli folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás és közokirat-hamisítás bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 9 hónap felfüggesztett szabadságvesztést ítélt. Emellett 2,7 milliós vagyonelkobzást is.