Bezárt és félig üres boltok, milliárdot közelítő tőkekivonás, százmillió forintot meghaladó adótartozás a korábbi nagykereskedő cégnél - finoman szólva sincs jó helyzetben az egyik, még most is a legjelentősebbek közé tartozó egyeurós bolthálózat, a One Euro Market nevet használó lánc - írta a G7.hu.

Három-négy évvel ezelőtti fénykorában a One Euro Market jóval több mint 30 boltot számlált. Idén augusztus második felében a lánc honlapja 32 működő üzletet sorolt fel, de a VII. kerületi Damjanich utcában lévő már akkor is zárva volt, már ki is került rá a helyén megnyíló üzlet felirata. Azóta szintén bezárt a Teréz körúton lévő egység, és vélhetően erre a sorsra jutott a gyulai, a kiskőrösi, valamint az egyik szegedi üzlet is a portál cikke szerint.

A cégjegyzékben szereplő telephelyadatok és az üzletek címei alapján bolt üzemeltetésével 10 vállalkozás foglalkozik. Ezek első körben három tulajdonos alá rendeződnek. Ezek mindegyike offshore helyen bejegyzett vállalkozás, egy Panamában, kettő pedig a Csendes-óceán nyugati részén lévő Marshall-szigeteken. Erről lehet nem tudott Fodor Zsóka, a Barátok közt teleregény éppen visszatérni készülő Magdi anyus karakterét megformáló színésznő, aki éveken keresztül volt a lánc reklámarca.

A One Euro-Market Kft. forgalma 2015-ben érte el 9 milliárd feletti csúcsát - ekkor Lukács Pál volt az ügyvezető -, de még a következő évben is 7,7 milliárdos árbevételt ért el, hogy aztán tavaly 18 millióra zuhanjon - írta a G7.hu. Az utolsó érdemi évben, 2016-ban az eredmény a korábban megszokott néhány tízmilliós plusz helyett 507 milliós veszteség lett. A ma már ugye ZKKTS nevű cégnek is offshore, a Brit Virgin-szigetekre bejegyzett tulajdonosa van.

Kép forrás: oneeuro.hu