Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a robbanótestet az Erzsébet híd budai hídfőjétől a Lánchíd irányába 50 méterre, a Duna medrében találták.

A tűzszerészi munkálatok miatt kedden hajnaltól, illetve reggeltől az I., az V. és a XI. kerületet érintően korlátozások lépnek életbe. Délelőtt 10 órától az Erzsébet hidat is lezárják. Ezt megelőzően már hajnali 3 órától hajózási zárlat lép életbe a Lánchídtól a nemzetközi V. hajóállomásig (a Sörház utca vonaláig).

A lakosságvédelmi intézkedéshez kapcsolódóan a rendőrség reggel 8 órától kiüríti a Friedrich Born rakpart - Gellérthegy és Citadella környéke - Hegyalja út által határolt területet, valamint a Várkert rakparton és a Döbrentei utcában található öt lakóépületet, a Rác fürdőt, a Rudas fürdőt, valamint a Várkert Bazár egy részét.

A kiemelés, a hatástalanítás és az elszállítás idejére délelőtt 10 órától lezárják az Erzsébet hidat, a XI. kerületben Budai alsó rakpartot a Petőfi híd alatt a Szabadság híd irányába, továbbá a Szent Gellért rakpartot a Szabadság híd budai hídfőjénél az Erzsébet hídig.

Szintén lezárják a Naphegy utca és a Kereszt utca kereszteződését a Krisztina körút irányába, a Krisztina körutat a Dózsa György tértől az Erzsébet híd irányába, a Lánchíd utcát a Clark Ádám tértől, továbbá a Budai alsó rakpartot a Halász utcától az Erzsébet híd irányába.

Az V. kerületben lezárják a Pesti alsó rakpartot a Havas utcától az Erzsébet híd irányába, az Astoriától a Szabad sajtó útját az Erzsébet híd irányába, az Eötvös teret az Erzsébet híd felé, az Apáczai Csere János utcát a Március 15. tér irányába, továbbá a Március 15. teret a Pesti alsó rakpart felé.

Képünk forrása: Shutterstock