Kedden több kormányzati szereplő felmondott Nagy-Britanniában, viszont nem várt sokáig a helyettesítés. Késő eset bejelentették, hogy Nadhim Zahawi lesz Rishi Sunak utúdja brit pénzügyminiszterként.
Sajid David, Sunak előtt lényégében percekkel lemondott egészségügyi miniszter nhelyére Johnson Steve Barclay-t kérte fel.

A bejelentés azt a meglepő váltást követte, hogy Sunak és David felmondott, mindketten alapvetően erkölcsi okokra hivatkoztak a nyilvánosságra hozott felmondólevelükben.

Johnson lemondását egyre többen követelik, miután kiderült, hogy érintett volt a teljes kijárási tilalom idején tartott bulikban, kevéssel tudott megnyerni egy ellene indított, ritkaságszámba menő bizalmatlansági indítványt.

Most pedig kiderült, hogy előléptetett egy többszörös zaklatással vádolt politikust David Pinchert, és ez elindított egy látványos politika krízist, ami számos lemondáshoz vezetett a kormányzatban.
Johnson ezzel együtt látványosan nem foglalkozik a lemondással, egyből meg is találta az új minisztereit, miközben a lemondott, korábbi kormánytagjainak hosszan és ömlengve ismerte el érdemeit.

Zahawi ezzel előrelép, korábban a kormányzatban oktatási miniszter volt, de a vagyonos üzletembert egyben Boris Johnson egyik legvalószínűbb kihívójának tartják, ha és amikor a sokak által követelt váltás megtörténik a brit konzervatív párt élén.