Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az önkormányzati törvény 69. §-a értelmében a polgármesterek a tisztségükről a képviselő-testülethez intézett írásbeli nyilatkozattal mondhatnak le, amelyet az alpolgármesternek vagy a képviselő-testület által kijelölt képviselőnek adhatnak át.  A törvény szerint a lemondás nem vonható vissza - írja a portál.

Az Országos Választási Iroda honlapján található információk szerint a polgármester megbízatásának megszűnésével időközi választást kell kiírni, a helyi választási bizottság a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre, vasárnapra tűzheti ki a választást.

A szabályok értelmében január közepe és március eleje közötti vasárnapok valamelyikén járulhatnak újra az urnákhoz a győriek.

Borkai Zsoltról másfél hónapja került ki egy videó, amelyen állítólag kokainmámorban látható prostituáltakkal egy szexorgián. Az ördög ügyvédje blogon nyilvánosságra hozott felvételből országos ügy lett, a sajtóban pedig több gyanús ügylet is előkerült Borkai holdudvarából, cikkek jelentek meg például Rákosfalvy Zoltán ügyvéd földszerzéseiről az Audi-gyár mellett.

A győri választók azonban így is megválasztották polgármesternek Borkai Zsoltot. A kedélyek azonban nem csitultak, majd a Győrplusz.hu weboldalon megjelent nyílt levélben az újraválasztott polgármester közölte, elhagyja a posztot.