Egy november 8-i kormányhatározat alapján a győri Nádorvárosi Stadion ingyen a magyar államtól a győri önkormányzat tulajdonába került - derült ki a Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt dokumentumból. Az ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba vételét Borkai Zsolt polgármester előterjesztésére kezdeményezte a győri önkormányzat 2018-ban, mire viszont ez november 8-án megtörtént, addigra a szexbotrányba keveredett fideszes városvezető pont lemondott.

A hatezer férőhelyes sporttelep a megyei II. osztályban szereplő DAC nevű focicsapat otthona, és jelenleg vezetik is a bajnokságot. Nagy múltú klubról van szó, hiszen 1912-ben alapították. "Az ingatlan tulajdonjogának Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata általi átvétele egyeztetés szintjén már felmerült a korábbi években, azonban a tulajdonba adásra nem volt mód mindaddig, amíg az ingatlan közvetlenül nem a magyar állam, hanem az állami tulajdonú Magyar Államvasutak Zrt. tulajdonában állt. Vagyonrendezési eljárás lefolytatását követően 2014. évben került át az ingatlan a magyar állam tulajdonába, ezzel elhárult az ingatlan ingyenes átruházása előtti akadály. A helyi sportolási igényekre és a sporttal kapcsolatos önkormányzati feladatokra tekintettel a használaton kívüli vagyonelem ingyenes önkormányzati tulajdonba vétele 2018. évben ismételten indokolttá vált" - szól Borkai Zsolt volt győri polgármester 2018-as előterjesztése.

A Kisalföld nevű helyi lap tavaly decemberben pedig arról írt, hogy a létesítmény fenntartói és a bérlők (a sporttelephez egy étterem is kapcsolódik) közötti vita eredményeként többmilliós tartozás gyűlt össze, így a szolgáltatók kikapcsolták először a villanyt, majd az összes közművet.