Polt Péter legfőbb ügyész írásbeli válaszából az is kiderült, hogy az Audi-gyár bővítésének ügyében még nyomoz a rendőrség vagyon elleni és hivatali bűncselekmények miatt - írja a 24.hu

Gyanúsítottakat még nem hallgattak ki, ezért a legfőbb ügyész hozzátette, hogy az ügyészségnek csak felügyeleti jogköre van addig a nyomozásban, ameddig nem történik kihallgatás. A kihallgatásig tartó felderítési szakaszban a nyomozó hatóság dolga kideríteni, történt-e bűncselekmény.

Az Audi-földek eladásával kapcsolatban tavaly több feljelentés is érkezett a rendőrségre, ezeket egyesítették a nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt 2019. november 18-án elrendelt nyomozáshoz.

A portál emlékeztet: a feljelentések azért születtek, mert felmerült, hogy Borkai Zsolt, valamint ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán, - aki szintén részt vett a jachtos orgián -, bennfentes információk alapján az Audi Logisztikai Központjának építéséhez szükséges telkeket olyan módon adták-vették, hogy azzal az önkormányzatnak kárt okoztak.