Ahhoz, hogy a szakszervezetek eredményt érjenek el, mind a hat konföderáció összefogása, együttes fellépése szükséges - szögezte le és hozzátette, "olyan nagy a baj, hogy nem lehet külön utakon járni".

A konföderációk következő, jövő hétre tervezett tárgyalásán az április 9-én mintegy 50 ezer ember részvételével tartott, a kormány munkavállalókat sújtó intézkedései miatt szervezett demonstráció tapasztalatainak megvitatása mellett fontos napirend lesz az is, hogy milyen módon lehet rábírni a kormányt a szakszervezetekkel való párbeszédre - jelentette be.

Borsik János a kormány munkavállalókat érintő intézkedései közül kiemelte, hogy a 16 százalékos adókulcs bevezetése a 290 ezer forintnál kevesebbet keresők 80 százalékának nettó veszteséget jelent, "amire a rendszerváltás óta nem volt példa". A munkanélküli segély folyósításának "az Európai Unió gyakorlatában példátlan", három hónapra csökkentését pedig "talán a legfájdalmasabb" változásként említette.

"Elégedetlenek az emberek, konfliktusok várhatók" - mondta a szakszervezeti vezető, aki nem zárta ki a helyi, vagy országos sztrájk lehetőségét sem.