Vasárnapi tarcali sajtótájékoztatóján az ellenzéki összefogás közös jelöltje köszönetet mondott azoknak, akik az érintett 42 településről elmentek szavazni. Ugyanakkor hozzátette, hogy "ez most sajnos kevés volt" - írja az MTI.
Biró László azt mondta: hiszi, hogy a megyei közgyűlésből végig tudja majd kísérni Koncz Zsófia munkáját, és a képviselő meg fogja tudni valósítani azokat az ígéreteket, amelyek elhangzottak a kampányban.

Koncz Zsófia az eredmények ismeretében azt mondta, "egyik legfőbb célom, hogy folytassam, és egyben be is fejezzem azokat a terveket, amiket édesapám már nem tudott" - fogalmazott a vasárnapi borsodi időközi országgyűlésiképviselő-választás győztese.

A Fidesz-KDNP politikusa, aki több mint 50 százalékos eredménnyel nyerte meg a vasárnapi időközi választást, elmondta: az egyik első feladata, hogy a 37-es út kétsávossá bővítését Szerencsig sikerüljön befejezni. Mindezek mellett a munkahelyteremtésre is nagyon nagy hangsúlyt helyez majd a parlamenti munkája során.

Hozzátette: rengeteg ötlete van, így a környezetvédelemtől át egészen a turizmus fejlesztéséig dolgozni fog azon, hogy a következő időszakban még több fejlesztés és fejlődés legyen a szerencsi-tiszaújvárosi körzetben.
Koncznak gratulált Orbán Viktor miniszterelnök is amiért sikeresen megnyerte azt a parlamenti helyet, amit édesapja idő előtti halála hagyott üresen.

-    Gratulálok, Koncz Zsófia! Édesapád most nagyon büszke lenne rád, ahogy mindannyian azok vagyunk. Találkozunk a parlamentben - írta egy Facebook bejegyzésben Orbán.

-Krumpliszsákokkal, wc-papírral, pénzzel, megfélemlítéssel és aljas, hazug propagandával tudta csak a Fidesz mozgósítani a szavazókat - reagált az eredményre Bíró pártja, a Jobbik. - Az mindenesetre kiderült a választási eredményből, hogy az ellenzéki összefogásnak nincs alternatívája, csak így lehet leváltani az Orbán-kormányt 2022-ben - áll közleményben.