Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A leszerelők jelentős aránya azért is lehet fájó a BVOP-nak, mert a 667 beiskolázott közé a legalkalmasabbak kerültek; 6700 jelentkező közül választották ki őket.

A 220 ezres fizetéssel, kafetériával és stabil munkahellyel kecsegtetett munkavállalók és a BVOP mellett azonban az adófizetők is rosszul jártak. Személyenként 184 ezer forintba került egy dolgozó kitanítása, vagyis a leszerelteknek csak a képzésére 50 millió forintot költött az állam - tudta meg a lap.

A fő probléma, hogy egyetlen új börtön építésén sem dolgoznak a nyolc - Békésre, Csengerbe, Hevesre, Kemecsére, Komádiba, Komlóra, Kunmadarasra és Ózdra - helyre tervezett - intézményből, ahol a dolgozók alkalmazásba álltak volna (Bátonyterenye a sikeres pályázata dacára a lakossági tiltakozás miatt még korábban visszalépett).

Pedig két éve még azt tervezték, az első intézetekbe már idén, a többibe pedig jövőre beköltözhetnek az elítéltek. Csakhogyeredménytelen lett mind a két tervezésre és építésre kiírt közbeszerzési eljárás. A pénzügyi keretet ugyanis jócskán alultervezték.

Fotó forrása: Pixabay,