Hullay Gyula tájékoztatása szerint a megvalósításhoz 6,43 milliárd forint támogatást nyújt az Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Programja (KEOP): 5,47 milliárd forint európai uniós forrás, 960 millió forint pedig hazai költségvetési támogatás. A fennmaradó 2,14 milliárd forintot önerőként a négy érintett önkormányzat biztosítja. A beruházás a négy településen összesen 6.744 háztartás számára teszi lehetővé a csatlakozást a szennyvízhálózatra.

A projekt részeként Székesfehérvár Öreghegy városrészében a napokban megtörtént a kiépített hálózat műszaki átadása, amivel újabb 1.052 ingatlan csatornahálózatra kötése vált lehetővé. A korábban megtörtént rész-műszaki átadásokkal együtt Székesfehérváron összesen 1.966 ingatlan csatlakoztathat a hálózatra, és teljessé válik a város csatornázottsága.

A projekt megvalósítása azért is fontos, mert az érintett települések és településrészek a Velencei-tó érzékeny, illetve fokozottan érzékeny vízgyűjtőjén vannak, és a tó vízminőségének megőrzés végett különösen fontos a keletkező szennyvizek összegyűjtése, elszállítása és kezelése. Az utóbbi a székesfehérvári szennyvíztisztító telepen végzik majd el.

A beruházás során 149 kilométer gravitációs csatorna, 41 kilométernyi főnyomóvezeték, 26 szennyvízátemelő telep és 6.744 házi bekötés készült, illetve készül el október végéig.