Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több érmegyűjtőt is becsapott három férfi, aki 2018 szeptemberétől 2019 májusáig 70 millió forintos kárt okozott - közölte a BRFK. Az elkövetők egy állítólagos külföldi befektető nevében jártak el, aki éremkollekciókat akar vásárolni, és hajlandó a piaci ár többszörösét fizetni. A több tízmilliós haszon reményében a kiszemelt sértetteknek először egy "reklámszerződést" kellett kötniük, és befizetniük a kollekció végső vételárának 10 százalékát - írták a közleményben.

A hitelesség érdekében nemcsak telefonon tartották a kapcsolatot áldozataikkal, hanem egyikük ügyvédi irodájában személyes találkozókat is szerveztek. A becsapott emberek végül nemhogy haszonhoz nem jutottak, de a befizetett pénzüket sem kapták vissza.

A budapesti rendőrök két gyanúsítottat üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntett, valamint többrendbeli csalás kísérlete és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, egyikükkel szemben ügyvédi visszaélés bűntett is felvetődött. A két férfi szabadlábon védekezik.

A harmadik feltételezett elkövető a rendelkezésre álló adatok szerint külföldön tartózkodik, ezért ellene a bíróság európai elfogatóparancsot adott ki. A BRFK bűnügyi főosztálya vizsgálói az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.