Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Októbertől az eddigi 490 forint helyett - ami a szolgáltatás bevezető ára volt -, az új ár 889 forint lesz. A posta egyúttal több 10 millió forintos nagyságrendű fejlesztést hajt végre még idén a csomagautomata-hálózatában - írja a cég közleményében.

Első lépésként októberben minden automatába egy úgynevezett NFC-chipet épít be, ami biztosítja az ügyfeleknek az érintés nélküli fizetés lehetőségét. Ezt követően novemberben a posta jelentősen bővíti a csomagrekeszek számát a 10 legforgalmasabb csomagautomatánál.

A 10 kijelölt automatán jelenleg 760 rekesz van, a bővítés után több mint 1200 lesz. Az egyes csomagautomaták rekeszbővítése eltérő lesz, ennek mértéke függ az adott automata helyétől és forgalmától, így például lesz olyan csomagautomata, amelynek 80 százalék fölötti mértékben nő majd a kapacitása. A 10 automata többsége a fővárosban, a város legforgalmasabb részein helyezkedik el, ezek kihasználtsága az utóbbi hónapokban gyakran elérte a 100 százalékot.

A Magyar Posta folyamatosan vizsgálja a csomagautomata-hálózat optimalizálásának lehetőségeit, 2018-ban várhatóan tovább folytatódik az automaták bővítését célzó beruházás.