A Légiközlekedési és Repülőgépipari Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatón Tarlós István azt mondta: a miniszter ígérete szerint augusztustól "biztosan működik" majd az éjszakai repülési tilalom. Ugyanakkor lehetnek rendkívüli helyzetek, amikor abban az időszakban is leszállási lehetőséget kell majd biztosítani repülőgépeknek - mutatott rá.

Palkovics László közölte, hogy szankcióként zajvédelmi díjat vezetnek majd be, valamint az érintett lakosság számára újból meghirdetik az ablakszigetelési programot.

A Budapest Airport honlapján található információ szerint ez egyébként nem lesz óriási változás az eddigiekhez képest, hiszen jelenlegi szabályozás értelmében 22.00 és 06.00 között 50 db, éjfél és 05.00 között mindösszesen 6 db gépmozgás tervezhető. Azaz a mostani bejelentés ennek a hat darab "gépmozgásnak" a végét jelenti.

Természetesen kedvezőtlen időjárási, forgalmi helyzetben a tervezési időpontoktól eltérően megvalósuló repülések miatt a tényleges és tervezett repülésszámok eltérhetnek.