Elkelt a Honvédkórház egykori, Királyhágó utcai épülete, az MNV Zrt e-árverés oldalán meghirdetett ingatlan tulajdonjoga 4 milliárd 70 millió forintért cserélt gazdát. Az új tulajdonos az ingatlant 15 éve bérlő Budai Egészségközpont (BEK). Információink szerint a liciten csak a Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. indult, ez az a cég, amelyen keresztül Csányi Sándor OTP-vezér 2017-ben közvetett irányítást szerzett a Budai Egészségközpontban.

A magánegészségügyi szolgáltató tavaly 7,4 milliárd forintos bevételt ért el, és 428 millió forintos profitot termelt a tulajdonosoknak. A bevételből 3,5 milliárd forint közfinanszírozott ellátásért folyt be a Nemzeti Egészségügyi Alapkezelőtől. 2019-re a köz- és a magánellátásért együttesen 8,8 milliárd forintos árbevételt terveztek. Az árbevétel növekedésének nagy része az ügyfélszám növekedéséből adódik, emellett évi 8-12 százalékkal emelik a szolgáltatások árát.

Honlapjuk szerint a centrumban "négy helyszínen több mint 200 neves szakorvos magánrendelését keresheti fel mintegy 45 szakterületen. A személyre szabott ellátásról képzett, hosszú ideje együtt dolgozó szakembergárda gondoskodik, munkájukat világszínvonalú diagnosztikai műszerpark támogatja".

A mára 500 főállású alkalmazottal és 300 szerződött partnerrel működő vállalkozást 2000-ben alapította Varga Péter Pál; kezdetben ortopédiai szakrendelést nyújtottak, majd elindították a vállalati egészségügyi szolgáltatásokat, köztük a szűrővizsgálati programokat. Ők üzemeltetik 2005 óta az Országos Gerincgyógyászati Központot is, az alapító jelenleg is a magánkórház főigazgatója.

Varga Péter Pál egy múlt heti háttérbeszélgetésen elmondta, régóta tervezik az épület megvásárlást, amire az elmúlt 15 évben legalább 2 milliárd forintot ráköltöttek. Azt is mondta, ha sikerül a tranzakció, nagyszabású, 22 ezer négyzetméterre kiterjedő fejlesztést indítanak a jelenlegi járó- és fekvőbeteg-ellátó kapacitás bővítését megcélozva.

Új műtőblokk készül majd, s növelik az ehhez szükséges intenzív ellátás kapacitását is.

A Budai Egészségközpont idén áprilisban is bővült, egy új Váci úti irodaházban nyitották meg a 700 milliós beruházással létrehozott szakrendelőjüket, amire a budai ellátóhelyeken szükséges várakozási idők lerövidítése érdekében volt szükség. Az új központtal az észak-pesti régióban 140 vállalati ügyfélhez került közelebb az üzem- és szakorvosi ellátás, valamint a szűrővizsgálati paletta. A járóbetegszakrendelő-kapacitást Budán tovább bővítik, jövőre a XI. kerületben nyílik egy ugyanolyan központ, mint a most átadott Váci úti.