Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Dél-budai Centrumkórház nál (DBC) haladunk fázisról fázisra, időarányosan zajlik a tervezés, amelyen több mint 250 ember dolgozik – mondta interjúban Bedros J. Róbert miniszterelnöki megbízott a napilapnak.

Az 1200 ágyas DBC Magyarország egyik legbonyolultabb és legmodernebb létesítménye lesz. Körülbelül öt futballpályányi alapterületen építjük fel, 1,2 millió embert látunk majd el.

Lassan a végéhez közeledik az épület tervezése, alakul a belső építészeti terv. Jó ütemben halad a kórház üzemeltetésének műszaki tervezése, beleértve a belső szállításokat, a logisztikai feladatokat - fogalmazott a Bedros.

Mivel egyelőre a kórháznál a tervezés fázisában vagyunk, az infláció és az energiaválság ­miatti helyzet sem akadályozzák a munkát. Biztos vagyok abban, hogy mire az építkezés elkezdődhet, addigra ezeket a problémákat a kormány megoldja. Ez egy nemzetgazdasági szempontból kiemelt állami beruházás, a kezdetektől minden támogatást megkaptunk a kormánytól, amely továbbra is elkötelezett a Dél-budai Centrumkórház megvalósítása iránt - fogalmazott a miniszterelnöki megbízott.

A DBC kiemelt sürgősségi központ lesz, amely a bonyolult és nagy erőforrás-igényű ellátások szervezésé­ben a legmagasabb szintet jelenti – ennek megfelelően zajlik a tervezés is. Egyrészt a súlyos, akut ellátást igénylő kórházi ellátások élveznek elsőbbséget, ezért a DBC működésében kitüntetett helye lesz a sürgősségi betegellátó osztálynak. A másik kiemelt terület a bonyolult, sokszor több orvosi szakma együttműködését a legmagasabb szinten feltételező, súlyos és/vagy komplex kórházi ellátás, például a daganatsebészet.