Budapest Airport a nehéz gazdasági körülményekre való tekintettel tavaly két jelentős béremelést hajtott végre – közölte a repülőtér-üzemeltető társaság.

Tavaly márciusban átlagosan 13 százalékkal – bizonyos munkaköröknél 15 százalékkal –, októberben pedig a 2023-as béremelés egy részét előre hozva további 10 százalékkal emelkedett a BUD csoport munkavállalóinak fizetése.

Fél év alatt jelentős százalékban nőttek a bérek

Idén márciusban végrehajtották a 2023-as béremelés második részét, így a márciusi fizetéssel érkező további 7 százalékos emeléssel együtt

a Budapest Airport, a RÜK Kft. és a BUD Security Kft. dolgozóinak bére fél év alatt átlagosan több mint 17 százalékkal, egy év alatt pedig átlagosan több mint 30 százalékkal nőtt.

Megtérítik az utazási költség egy részét

Emelkedett a karácsonyi bónusz és a törzsgárda juttatás összege is a cégnél.

Budapesten kívülről autóval közlekedők munkába járási támogatása márciustól kilométerenként 20 forintra nő, míg a budapesti munkavállalók továbbra is havi bruttó 14 286 forint utazási támogatásra jogosultak, amelynek nettója megegyezik a havi tömegközlekedési bérlet árával.

A város közigazgatási határán kívülrőlvonattal vagy busszal ingázóknak a jogszabálynak megfelelő 86 százalékos bérletár-megtérítés jár.

Zahorán-Pirisi Zsuzsa, a Budapest Airport humánerőforrás vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy a budapesti repülőtér a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolító repülőterek között Európa legjobbja lett, ami nem lett volna lehetséges a BUD-csoport dolgozóinak elhivatott munkája nélkül.