A zuglói rendőröket ritkán látott szabálytalan közlekedő fogadta a Dózsa György úton, ahol a járőrautó elé a szabályokra fittyet hányva totyogott ki egy pingvin – közölte Facebook-oldalán a BRFK.

A rendőrök és a velük közös szolgálatot ellátó zuglói polgárőrök a befogásának idejére megállították a járműforgalmat az úton, majd óvatosan megfogták a madarat és egy takaróba csavarták.

Azonnal értesíttették a Fővárosi Állatkertet, az elkóborolt pingvint a járőrök és a polgárőrök épségben előállították lakóhelyére, és átadták a Fővárosi Állat és Növénykert dolgozóinak.

Mint azt ugyancsak a Facebookon a Fővárosi Állat- és Növénykert közölte Sanyi, a féléves pingvin volt az elkóborolt madár.

A pingvinek 4-6 hónapos korukban olyan kíváncsivá válnak, hogy igyekeznek minél inkább felfedezni a környezetüket.

Sanyi valahogy kijutott a szabadtéri kifutójából és kitotyogott az Állatkertből.

Annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő kamerákat szerelte fel a pingvinek kifutójához és folyamatosan szemmel tartják a pingvincsapatot. Az állat gondozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy ebben a kíváncsi időszakban Sanyi is a csapattal maradjon.

Az Állatkert is reagált, aki szeretné örökbe is fogadhatja Sándort.

A Budapesti Közlekedési Központi is elismerését fejezte ki a szakszerű forgalomlezárásért és befogásért. „Rendszeresen felhívjuk rá a figyelmeteket, hogy legyetek körültekintőek az utakon. Tegnap különösen érdemes volt óvatosnak lenni, amikor egy pingvin mászkált szabadon a Dózsa György úton!”