December 23-án - a karácsony előtti utolsó vasárnap - csaknem évtizedes hagyományának megfelelően melegétel-osztást szervezett a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RÁTE) a XV. kerületben Újpalotán, a Fő téren déli 12 órától. Az egyesület saját keretéből több mint 300 adag meleg húsoskáposzta elkészíttetését vállalta - írta a Népszava.

A csatlakozó felajánlásoknak köszönhetően mindenki kapott forró teát, süteményeket, kalácsot és egy meglepetés csomagot is, melyben a tartós élelmiszereken, gyümölcsökön túl karácsonyi ajándékokat, játékokat is tettek a csomagkészítők.

December 24-től három napon át a Krisna-hívők és az Ételt az Életért Alapítvány várja étellel a rászorulókat. A szervezet közleménye szerint az idei ételosztás a meleg ebéd és csomagosztás mellett a "Küldj egy jókívánságot a Szeretetfára" akcióval is kiegészült, melynek keretében a "lakosság kedves, jószívű üzeneteivel" díszítenek fel egy fenyőfát.

December 24-én 1100 csomag és 1200 adag ebéd, 25-én és 26-án naponta 1500 csomag és 1600 adag meleg ebéd várja az érkezőket. A karszalagokat reggel 8 órától adják, az osztás 11 órakor kezdődik - derül ki a közleményből.