Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az előterjesztésbe belegyúrták a Fidesz-frakció módosító javaslatait, ami átfogó, széleskörű társadalmi párbeszédet szorgalmaz a konkrét döntések előtt - írja az Index.

December 31-ig utcáról utcára haladva kidolgozzák, hol és milyen forgalomcsillapítás szükséges, nem fűnyíró-elven akarják mindenhol csökkenteni a sebességet - mondta. A főpolgármester úgy tartja, hogy az elmúlt napok vitái fontosak voltak. Megmutatták a széleskörű egyetértést abban, hogy javítani kell a közlekedésbiztonságot, és ennek helyes eszköze lesz a forgalom csillapítása.

A változásokat a járványtól függetlenül kezdték tervezni, de a járvány is élesen rámutatott az emberi élet fontosságára. A koronavírus-járvány emellett megváltoztatta a közlekedési szokásokat is, minden európai nagyvárosban elindult a gondolkodás, hogy hogyan reagáljanak erre.

Budapesten is növekedett a járvány alatt például a kerékpárosok aránya, ezt az igény szeretnék segíteni, és szeretnék, ha a kijelölt ideiglenes kerékpársávból sok később is megmaradna - tette hozzá.

Arra vonatkozóan, hogy a kerületi pilotokhoz hasonlóan a nagyforgalmú fővárosi főutakon, gondolva például az alsó rakpart beharangozott hétvégi lezárásaira, mikor terveznek beavatkozást, Karácsony azt mondta: jelenleg még a zárás taktikáját követik a fővárosi közterületeken (mint például a Margitszigeten), de a következő hetekben óvatosan nyitni fognak több helyszínen is, ekkor szóba kerülhet a rakpart is.