Szombaton túlnyomóan derült, napos idő lesz, de délután, este főként a déli megyékben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és arrafelé egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Néhol megélénkül a déli, délkeleti szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű. Késő estére 15, 20 fokra hűl le a levegő.

Délután a déli határ közelében, délen átmenetileg egy-egy zivatar kialakulhat, viharos (60-85 km/h) szél kíséretében. Kisebb valószínűséggel ezt követően az esti, késő esti órákban az Alföld térségében esetleg egy-egy zivatar kialakulhat.

Vasárnap sok napsütés mellett délelőtt kevesebb lesz a felhő, délután már erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, nagyobb számban a délutáni, esti órákban. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik, zivatar környezetében a szél viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Az OMSZ vasárnapra Pest, Fejér, Komárom és Nógrád megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki. Ezekben kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében).