Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Csak minden második fővárosi tartja elfogadhatónak, hogy a BKV dolgozói a járvány idején béremelési követeléseik teljesítése érdekében sztrájkot szervezzenek - idézi a Népszava a Publicus intézet felmérését. A járványtól függetlenül viszont 65 százalékuk támogatja a bérharcot. A legmegértőbbnek a Jobbik szavazói bizonyultak, kétharmaduk pandémia idején is elfogadhatónak tartja a munkabeszüntetést.

Normál időkben a többi ellenzéki szavazó is jobban támogatja a harcos érdekérvényesítést, a kormánypártok hívei viszont mindkét esetben elutasítók, pandémia idején csaknem kétharmaduk ellenzi a sztrájkot, egyébként pedig a fele. A válaszadók 61 százaléka szerint a főváros azért nem tud béremelést adni a BKV-dolgozóknak, mert az Orbán-kormány a járványhelyzetre hivatkozva durván megvágta az önkormányzatok bevételeit, bár a megkérdezettek harmada azt is megemlíti, hogy az önkormányzati cégek, különösképpen a BKV, borzasztóan pazarlóan működik.

A BKV leállása a legrosszabb helyzetbe az MSZP-szimpatizánsokat sodorná, 80 százalékuk mondta azt, hogy befolyásolná az életüket, míg negyedük szerint ellehetetlenítené a közlekedésüket. A momentumosoknak se jönne jól a leállás, 68 százalékuk mondta ezt, de nagy részük megoldaná valahogy a közlekedését. A kormánypárti válaszadók alig fele mondta azt, hogy nehézségeket okozna a sztrájk, a jobbikosoknak pedig alig három százaléka mondta, hogy nem tudnának eljutni egyik helyről a másikra.