Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Pokorni Zoltán és Örsi Gergely polgármester közös előterjesztésben javasolta a parkolás megoldását a budai oldalon, mivel mindketten úgy látják, hogy a fővárosban évek óta visszatérő problémát jelentenek a fizető parkolási övezetekkel határos területeken jelentkező parkolási nehézségek

Javasoljuk, hogy a Fővárosi Közgyűlés hozzon határozatot arról, hogy Budapest a II. és a XII. kerület parkolási övezeteken kívüli utcáin, területein kizárólagos parkolási lehetőséget biztosíthasson a helyi lakosok részére

– olvasható a polgármesterek közös nyilatkozatában.

A város más területeiről vagy az agglomerációból érkezők igyekeznek az ingyenes területen hagyni autójukat, amivel a helyi lakosokat szorítják ki.

Ezeken a kritikus várakozási övezetekkel határos területeken hagyják gyakran az autójukat azok is, akik ugyan a kerületben laknak, de nem kaphatnak lakossági engedélyt, mert például albérlők vagy a kocsi nem az ő nevükön van. Nekik még így is megfelel, hogy egy távolabbi, de díjfizetési kötelezettség nélküli várakozási helyen hagyják az autójukat – írja az Index.

0-24-es lakossági parkolóhelyeket hoznak létre

A parkolási zónahatárokon kívüli várakozóhelyeken a kerületi lakosok igényeinek megfelelően időkorlátozás nélküli, 24 órás idősávban, a hét minden napjára vonatkozóan jelölték ki ezeket a lakossági várakozásra szolgáló parkolóhelyeket. Mivel ezeken a területeken állandóan tülekednek a parkolásra váró autók a fizetőparkolás üzemidején túl is, 0–24-es fenntartásra azért van szükség.

A két budai polgármester javaslata annyiban is újszerű, hogy a fizetős zónán kívüli parkolási helyek területének akár 75 százalékát is bevonnák a kizárólagos lakossági várakozási övezetbe.

Fővárosi Közgyűlés szerdán szavaz Pokorni Zoltán és Örsi Gergely javaslatáról.