Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alig néhány nappal azután, hogy a BKV közölte, a járvány után bizonytalan ideig nem indítják újra a menetrend szerinti kishajó forgalmat, a Budapesti Közlekedési Központ bejelentette: ismét lesz rendszeres hajójárat a Duna fővárosi szakaszán - írja a Népszava. Csak éppen nem a fővárosi cég, hanem a - részben svájci magántulajdonú, részben állami - Mahart PassNave üzemelteti majd a járatokat.

A Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Műegyetem–Bálna–Vigadó tér útvonalon közlekedő menetrend szerinti körjárat a BKK és a Mahart PassNave együttműködésében közlekedik június 4-től. A BKK azzal hirdeti a szolgáltatást, hogy az „a közösségi közlekedési módok népszerű alternatívájaként is igénybe vehető”. Érvényes rá a BKK havi bérlet, de 1000 forintért napijegy is váltható a Mahartnál.

Korábban - még Tarlós István főpolgármester regnálásának korszakában - szintén pénzügyi okok, veszteséges üzemeltetés miatt a főváros átadta az államnak a HÉV-üzemet. Az agglomerációs buszjáratokat - a BKV leggazdaságosabban üzemeltethető üzletágát - ultimátumszerűen adatta át a Volánbusznak 2012 végén a Németh Lászlóné vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Most a kishajózás került sorra, és a Mahart Passnave került helyzetbe.