Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén ősztől öt új mesterszakot indít a Budapesti Corvinus Egyetem. Ezek között diplomácia, közösségi kormányzás, marketingstratégia és innováció, haladó ellátásilánc-menedzsment, valamint gazdaságiviselkedés-elemzés mesterszakkal is bővül az eddigi húsz mesterképzésből álló kínálat – írja közleményében a Corvinus.

Az új szakok angolul indulnak, és a legtöbbjük egy tanév alatt elvégezhető a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A diplomácia, a közösségi kormányzás, a marketingstratégia és innováció, valamint a haladó ellátásilánc-menedzsment szakok egyévesek, a gazdaságiviselkedés-elemzés mesterszak kétéves.

A Budapesti Corvinus Egyetem új szakjaira más egyetemek képzései mellett január 31. és február 15. között jelentkezhetnek a hallgatók.

A felsőoktatási törvény tavaly év végi módosításának köszönhetően az egyetemek, főiskolák rendkívüli eljárásban, néhány napos határidővel már közvetlenül, soron kívül is regisztrálhattak mesterképzéseket az Oktatási Hivatalnál.

A Corvinus biztosítja az erasmusos hallgatóinak járó támogatást

Legutóbbi közleményében arról írt a Corvinus, hogy amennyiben az Európai Uniónak és Magyarországnak nem sikerül megállapodni az Erasmus program finanszírozásáról, úgy a Budapesti Corvinus Egyetem a 2024/25-ös tanévre biztosítja hallgatói számára a kiutazáshoz és kinntartózkodáshoz szükséges pénzügyi forrásokat.

Mindezt azért, mert a Corvinusnak stratégiai célja az egyetem közösségének nemzetköziesítése, amelynek része, hogy mind az oktatók, kutatók, mind a hallgatók a hazai kötelékeiket megtartva mobilitási programokban, nemzetközi együttműködésekben vehessenek részt.

Az Erasmus+ program lehetőségeit leginkább kihasználó egyetemek között van a Corvinus: tanévenként nagyságrendileg 500 diák gazdagodott uniós támogatással külföldi tapasztalatokkal, és ezzel versenyelőnyt szereztek a későbbi munkaerőpiaci belépéshez.