Már csak néhány kerület hiányzik a fővárosi lomtalanítási sorozatból. A II. kerületben hétfőn, szeptember 12-én kezdődik és 19-ig tart, utána Újbuda kerül sorra szeptember 21. és október 4. között. 

Október 7-én és 8-án pedig már a Terézvárosban (VI. kerületben) lehet kitenni a lomokat. (Az alábbi térképen az látszik, hogy a kerületen belül melyik körzetben, pontosan mikor lesz a lomtalanítás.) 

Október 9-től 20-ig pedig a rákosmenteiek, azaz a XVII. kerületben élők tehetik meg ugyenezt. (Az alábbi térképen az látszik, hogy a kerületen belül melyik körzetben, pontosan mikor lesz a lomtalanítás.)

Az év végéig még négy kerület, a VII., a IX., a XVIII. és a XXIII. van hátra, de ezekben a városrészekben még nincs konkrét időpont. 

Mik a szabályok?

A lomokat a lakóházak előtti a kukásautókkal jól megközelíthető közterületre kell kihelyezni  ki úgy, hogy a gyalogos és autós forgalmat ne akadályozza. 

Az elszállítás kizárólag a kihelyezést követő napon történik. A lomokat az adott körzetben az adott napon 18 órát kell kitenni. Aki nem a megjelölt időpontban történő lomkikészítés közterület-szennyezési szabálysértést követ el.  

Forrás: FKF.hu 

Lomtalanítás alkalmával kizárólag a háztartásban feleslegessé vált úgynevezett nagydarabos hulladék (pl. elhasználódott bútorok, ágybetétek, szőnyegek) helyezhető ki a ház elé.