Neves borászatok - 13 magyar és 4 külföldi pincészet - ajánlott fel különleges borokat egy jótékonysági online aukcióra. Több mint 30 palack borritkaságra lehet licitálni az Autistic Art Alapítvány által szervezett aukción. 

Az aukció április 8-án - csütörtökön - kezdődik és április 10-én - szombaton - ér véget. A meghirdetett borokhoz máshol nem lehet hozzájutni, csak az árverésen, mert az adott évjáratból már nincs több palack. A bevételt az árverést szervező Autistic Art Alapítványhoz kerül, amely 11 civil fenntartású lakóotthont támogat, ahol önálló életvitelre nem képes autista fiatalok és felnőttek élnek életük végéig. A lakóotthon az autizmussal élők számára biztonságot, kiszámíthatóságot, személyes odafigyelést és folyamatos fejlesztést jelent.

Az alapítványnak nagy szüksége van a támogatásokra és a mostani boraukcióhoz hasonló jótékonysági eseményekből befolyó összegre, a járvány ugyanis a lakóotthonok számára is komoly gondot jelent. Kovács Henrietta, az alapítvány ügyvezetője azt mondta: 

„A koronavírus-járvány ráadásul nagyon súlyosan érintette ezeket az intézményeket, jelentősen nőttek a váratlan kiadásaik, ugyanakkor olyan bevételi források tűntek el mint a különböző jótékonysági események és vásárok”.

Az Autistic Art egyébként nem először működik együtt magyar borászatokkal: autista fiatalok rajzai felkerültek már jótékony célú, magyar borok palackjaira is. Az Alapítvány ugyanis a forrásteremtés különleges módját választotta: olyan egyedi művészeti terápiás foglalkozást tart fent, ahol a fiatalok szabadon rajzolhatnak. A rajzok felhasználásával pedig jótékony célú termékek, így például borok készülnek. 

A mostani boraukció itt érhető el, az árverésen szereplő borok listáját pedig itt lehet átböngészni.