Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 96 letesztelt mosógépből választotta ki a legjobbakat a Tudatos Vásárlók Egyesülete - közölte a szervezet csütörtökön.

A teszt során az elöl- és felültöltős mosógépek mosási, öblítési, centrifugálási teljesítményét, energia- és vízfogyasztását, zajosságát, illetve használhatóságát figyelték laboratóriumi körülmények között. A tesztek nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együttműködve készültek.

A felültöltősök versenyét az AEG LTX7E272E mosógép nyerte, amely 167 ezer forintba kerül. A második helyet Whirlpool mosógépe szerezte meg, utóbbi átlagára a magyar kereskedők kínálatában 106 ezer forint. Ráadásul a Whirlpool mosógépe energia- és vízfogyasztási szempontból például hatékonyabbnak bizonyult, mint az első helyet megszerző gép.

Az elöltöltősök közül a Samsung WW10M86INOA mosógép lett a legjobb, ám ez egy drága dolog: 400 000 forintba kerül. A második helyen szereplő LG mosógép viszont ennél jóval olcsóbb, 155 000  forintos átlagáron elérhető, és például a mosási hatékonyságának mutatói megelőzik az első helyen végzett termékét. 

A teszt részletes eredményei itt találhatók (fizetős tartalom).