Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedd éjféltől léptek életbe az eddigi legszigorúbb járványintézkedések, többek között a boltzár. Ennek értelmében az üzleteknek 19 órakor be kell zárniuk.

Az intézkedésre már Orbán Viktor miniszterelnök hétfői bejelentése után megkezdték a felkészülést boltláncok, köztük az Országos Kereskedelmi Szövetséghez tartozó cégek és a jogszabály kedd éjszakai megjelenése miatt most többen közzétették a jogszabálynak megfelelő nyitvatartási rendet.

  • Az Aldi üzletei hétfőtől szombatig reggel 7-től este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig este 6-kor zárnak.
  • A Lidlnél ugyanez a forgatókönyv, azaz hétfőtől szombatig este 7-kor zárnak a boltok, amelyek egy része egyébként reggel fél 7-kor vagy 7-kor nyit. Vasárnap pedig a legtöbb Lidl-bolt este 6-kor zár.
  • Az Ikea három magyarországi áruháza a hét valamennyi napján reggel 9-tól este 7-ig lesz nyitva, az éttermeit és a játszóházait viszont bezárja a cég, az áruházakban található kisboltban viszont a nyitvatartási időben lehet vásárolni. Az Ikea tájékoztatásából kiderül, hogy a járványhelyzet miatt megnőtt az online bolt forgalma, ezért fennakadás lehet, ebben az esetben az érintetteknek érdemes később leadniuk a rendelést.
  • Az Obi barkácsáruházai hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig reggel 8-tól este 6-ig. A Kivétel a nagykanizsai egység, amely a hét minden napján este 6-kor bezár
  • A Metro áruházainak egy része hétfőtől szombatig reggel fél 6-kor a többiek 6-kor nyitnak és este 7-ig tartanak nyitva, vasárnap jellemzően fél 8-kor nyitnak és este fél 6-kor zárnak.
  • A Decathlonok hétfőtől szombatig reggel 9 és este 7 között lesznek nyitva, vasárnap pedig az áruházak egy része 9-kor, a többiek 10-kor nyitnak és este 6-kor zárnak.
A többi - a fenti felsorolásban nem szereplő - boltlánc üzletei is biztosan bezárnak este 7-kor. A benzinkutakra és a - holtankoljak.hu szakportál értelmezése szerint - a benzinkutas boltokra sem vonatkozik a szabály, így azok nyitva lehetnek.