A nyomozók a felderítő munka során megállapították, hogy a 25 éves T. Balázs és társai 2021. év eleje óta „speed” típusú amfetamint értékesítettek huszonéves fiataloknak Szombathelyen, az Olad és a Derkovits lakótelepeken.

A közlemény szerint a Készenléti Rendőrség műveleti egységei, a KR NNI nyomozói és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. május 22-én összehangolt akció keretében 10 helyszínen hajtottak végre rendőri intézkedéseket, elfogásokat és kutatásokat. A gyanúsítottak ingatlanjaiban kábítószergyanús anyagokat, a terjesztéshez használt fóliatasakokat, digitális mérleget foglaltak le bizonyítékként. Két gyanúsított ingatlanjában marihuána-ültetvényt is felszámoltak a nyomozók - áll a police-ju-n olvasható közleményben.

Jelenleg vizsgálják, hogy az akció során elfogott kábítószer-kereskedők beszerzési forrása összefüggésbe hozható -e az egy hónappal ezelőtt Sopronban végrehajtott rendőrségi művelet során felszámolt bűnszervezettel.

A nyomozó hatóság a kilenc gyanúsított közül négy fő esetében megállapította a kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetését.