Az NMHH szerint a RTL Klub az Apatigris című műsorának egy márciusi epizódját és annak ismétlését 16-os besorolás helyett csupán 12 éven aluliaknak nem ajánlottként tette közzé, és az este 21 és hajnali 5 óra közötti idősáv helyett 19 órától és kora délután is sugározta.

"A vizsgált adásban olyan káros magatartásmintát – morálisan kifogásolható, könnyű pénzszerzési lehetőséget – mutattak be, amely negatív hatással lehet a 12–16 év közötti korosztály fiatal tagjainak személyiségfejlődésére, ez pedig ellentétes a gyerekvédelmi szabályokkal. A televíziós és rádiós műsorok korhatár-besorolását a médiatörvény alapján a médiaszolgáltatóknak maguknak kell elvégezniük. A Médiatanács minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét" - írja a büntetés indoklásában az NMHH. 

A hatóság emellett a megvizsgálta a Szentes 104,3 MHz és a Keszthely 92,2 MHz frekvenciák használatára kiírt pályázatokra beadott ajánlatokat mindkét esetben nyilvántartásba vette az egyedüliként jelentkező Karc FM Média Kft.-t. A Médiatanács a frekvenciákat helyi vételkörzettel, közösségi jelleggel hirdette meg. Az NMH elfogadta a Kalocsa 94,5 MHz, a Dunaföldvár 104,1 MHz és a Tapolca 101,8 MHz frekvenciára vonatkozó felhívások tervezetét, a helyi frekvenciákat közösségi jellegű használatra kínálják. A szolgáltató kérelmére a hatóság hozzájárult, hogy a Mária Rádió Frekvencia Kft. az eredetileg meghatározott időpontnál később, szeptember 17-éig kezdje meg adását a Zalaegerszeg 104,4 MHz-en.