Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tájékoztatás szerint a Hősök tere, illetve a Városliget környékére érkező turista buszok utasainak gyors le- és felszállása érdekében, illetve új parkolási lehetőségek biztosítása érdekében a Városliget Zrt. az elmúlt hónapokban egyeztetéseket tartott a szakmai szervezetekkel, így a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete - NiT Hungary-vel, a Magyar Idegenvezetők Egyesületével, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével és a Magyar Utazási Irodák Szövetségével.

Ennek eredményeként új közlekedési- és parkolási rendet alakítottak ki a Hősök tere környékén, illetve a Hermina úton a turista buszok számára - írta az MTI.

Az új szabályozás kidolgozására azért volt szükség, mert a Városliget átfogó megújítása, illetve az ahhoz kapcsolódó közműépítések során is forgalomelterelések léptek és lépnek életbe a jövőben.

Az új rend szerint a Műcsarnok Olof Palme sétány felőli oldalán le- és felszállóhelyeket alakítottak ki, ahol - kizárólag az utascsere idejére - 4 busz fér el egyszerre. A Műcsarnok mögé ezentúl tilos lesz a behajtás, ugyanakkor a Műjégpálya épülete előtt lehetőség lesz visszafordulásra a Hősök tere felé. A Hősök terén - ahogy korábban is - tilos lesz megállni, illetve az utasok Műcsarnok előtti leszállítása sem megengedett.

Az Állatkerti körút elején, az étteremnél szintén új le- és felszállóhelyeket alakítottak ki, ahol - kizárólag az utascsere idejére - 3 busz fér el egyszerre. Rövid idejű, 15-20 perces parkolásra a Hermina úton lesz lehetőség a Bethesda utcánál, ahol 6 új parkolóhelyet jelöltek ki. Hosszabb, akár több órás parkolás esetére a turistabuszok a Dózsa György úton, a BOK (volt SYMA) Csarnokkal szemben kijelölt több mint 30 parkolóhelyet vehetik igénybe.