Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Így a szociális hozzájárulási adó 19,5-ről 17,5 százalékosra csökken az év közepén.

Míg júniusban például a Széchenyi pihenő (Szép) kártyán az éves kereteken belül adott juttatásra a munkáltató 34,5 százalék adót fizet, addig ez az érték 2019. július 1-je után már csak 32,5 százalék lesz. Emiatt érdemes odafigyelni a feltöltés időpontjára, hiszen néhány nap eltérés is érzékelhető megtakarítást eredményez a munkáltató vagy a munkavállaló számára.

Már a július elején adott béren kívüli juttatások esetében is alacsonyabb közteherrel számolhatnak a cégek. Így például egy 2019. július 1. után adott 200 ezer forintos Szép-kártyás juttatás esetén 4 ezer forint maradhat a munkáltatónál.

Amennyiben ezt ki kívánja adni a dolgozóknak a juttatás éves keretein belül maradva, úgy bő 3 ezer forinttal többet kaphatnak a munkavállalók ugyanazzal a munkáltatói költséggel.

Ha a munkáltató az éves keretösszegeken felül is ad Szép-kártya feltöltést, akkor a keret feletti részre júniusban még 40,71 százalék adót kell fizetnie. Ez a mérték a szociális hozzájárulási adó változásával 38,35 százalékra csökken 2019. július 1-jétől - tette hozzá Fata László.