Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Napi Gazdaság pénteki számának cikke

Egyelőre a Cooptól szivárog több információ arról, hogy mikor várható a bejelentés, a CBA tartja magát a titoktartási megállapodáshoz és nem nyilatkozik a tranzakcióról.

A piaci, hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a Match−Profi hálózat megvásárlásához az MFB nyújt majd hitelt, kérdés azonban, milyen konstrukcióban. Úgy tudni, a Coopnak megvan a fedezete, a CBA-nál kell összeszedni a "hátteret", ezért is késik az üzlet megkötése.

A Coop fedezet szempontjából jobban áll, egyrészt a Coop Hungary Zrt.-nek vannak releváns vagyonelemei, míg a CBA Kereskedelmi Kft. elsősorban a franchise-hálózat összefogásáért és marketingjéért felelős, tehát elsősorban a tulajdonosnak kellene saját vagyonelemet felkínálniuk a fedezethez. Az ehhez szükséges szerződések elkészítése időbe telik.

Lapunk úgy tudja a CBA a Match−Profi hálózat fővárosi és több Pest megyei üzletét kapná meg, míg a vidéki boltok a Coophoz kerülnének − ám valószínűleg lesznek majd átfedések attól függően, hogy egy-egy régióban ki az erősebb. Legutóbb arról beszélt a Coop, hogy legkésőbb ebben a hónapban bejelenthetik az adásvétel megkötését, jóllehet korábban arról is szó volt, hogy már ezen a héten sor kerül rá.