A kivitelező szakemberei a november 19–20-i hétvégén felmarták a Lánchíd felújításához kapcsolódva tavaly májusban kialakított ideiglenes körforgalom aszfaltját, és helyreállították a korábbról ismert „nagy” körforgalom nyomvonalát, emellett geodéziai kitűzésekkel elkezdték a szegélyek és a szigetek visszaépítését - olvasható a cég oldalán.

A legfelső aszfalt kopóréteg – az időjárástól függően – a november 26-27-i hétvégén kerül fel, amikor az útépítési munkák miatt ideiglenesen újra lezárják az átmenő forgalom elől a teret. Ekkor festik fel a burkolati jeleket is az útra. A virágágyás kialakításához szükséges humusz folyamatosan kerül a tér közepére, ahová a füvesítés mellett december közepére az első, téli időjárásnak megfelelő növényeket is visszatelepítik majd.

A Lánchíd felújítása továbbra is ütemtervnek megfelelően és költségkereten belül halad:

  • A kivitelező szakemberei teljesen elbontották a pesti pilont körülölelő állványzatot, és elkezdték a megújult világítótestek felszerelését: már a helyükre kerültek a pesti és a budai kapuzat alá függesztett kandeláberek;
  • A híd „feldíszítését” hamarosan a pesti oldali és a mederkandeláberek elhelyezésével, majd a pesti korzókorlátok és parti lámpatestek visszaépítésével folytatják.

A tervek szerint december közepére a budai oldal díszes bronzkandeláberei is a helyükre kerülnek. Az első világítóoszlopokat még az átkelő tavaly júniusi teljes lezárásakor emelték le a hídfőről. A történelmi, díszes világítótesteket az elmúlt hónapokban gondos és aprólékos munkával rekonstruálták és restaurálták a szakemberek.

A Lánchíd felújítása már nem tűrt halasztást, ezért 2021 tavaszán elkezdődött az A-Híd Zrt. kivitelezésében a dunai átkelő rekonstrukciója. A tervek szerint 2023 őszéig tartó kivitelezés többek között a járdák felújításával és a műemléki elemek rekonstrukciójával folytatódik.