Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Coca-Cola negyedéves eredménybeszámolója alapján a konszern értékesítési árbevétele a szeptemberrel zárt negyedévben az egy évvel korábbihoz képest nyolc százalékkal 9,507 milliárd dollárra emelkedett, a nettó nyereség részvényesekre jutó hányada pedig 38 százalékkal 2,593 milliárd dollárra nőtt.

A Coca-Cola elsősorban a cukormentes italok, valamint a kávé és tea készítmények termékportfoliójában növekvő részarányának tulajdonítja eredménye javulását. A konszern eredménye ennek köszönhetően a negatív devizaárfolyam-hatás ellenére is javult az elmúlt negyedévben.

A működési eredmény négy százalékkal 2,499 milliárd dollárra csökkent, az adó előtti eredmény pedig az előző évihez képest harminc százalékkal 3,092 milliárd dollárra emelkedett a harmadik negyedévben.

A Coca-Cola részvénye az elemzői várakozásokat felülmúló negyedéves eredmény bejelentésére két százalékkal erősödött a New York-i tőzsdén. A papír árfolyama az év eleje óta már 14 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!