A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetési javaslata, amelyet az Országgyűlés szakbizottsága nyújtott be a parlamentnek, háromhavi jutalmat irányoz elő a munkatársaknak, közel 2 milliárd forintot elkülönítve erre - írja a 24.hu.

A jutalom teljesítményértékeléshez van kötve. A hatóságnál félévente teljesítményértékelés történik, a hatóság speciális feladataival összhangban. A hatóság elnöke saját hatáskörben jogosult megállapítani a hatóságnál dolgozó köztisztviselőkre vonatkozó (vezetők és beosztottak egyaránt) személyzeti és bérpolitikát.

A szervezetnél 2023-ra 750 munkatárssal számolnak, ami 40 fős bővülés az ideihez képest. Összesen 13 milliárd 220 millió forintot terveznek személyi juttatásként kifizetni, ebből 9 milliárd 413 millió forintot tesznek ki a bérek, illetmények. Ez azt jelenti, hogy az NMHH-nál a bruttó átlagfizetés meghaladja majd az egymillió forintot, így egy munkatárs, ha jól dolgozik, hárommillió forint körüli jutalomra számíthat jövőre átlagosan.

Van egy cél

A hírportál sajtómunkásai megkérdezték a hatóságot, hogy nem érzik-e túlzásnak a jelenlegi, válságos gazdasági helyzetben ekkora jutalmak osztogatását. A válasz szerint a kérdésben jelzett előirányzott jutalom egy keret, amely nem automatikusan jár a munkatársaknak, hanem teljesítményfüggő.

A jutalmazás célja a hatóság működése szempontjából az, hogy az általa felügyelt, mintegy ötezer-milliárdos versenypiacon szokásos és a hatóságnál rendelkezésre álló bérezési lehetőségek közötti jelentős különbséget csökkentse.