Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ez annak köszönhető, hogy aránylag sok ember rendelkezik védőoltással.

A múlt héten 14 ezer új fertőzöttet regisztráltak, de az oltások a legújabb koronavírus-variánsoknál is segítenek a kórház elkerülésében. A koronavírus új variánsa - BA4-es, BA5-ös - valószínűleg átveszi az omikron helyét, de úgy tűnik, az oltottakra kevésbé veszélyes, mint az oltatlanokra, viszont azok is megfertőződhetnek, akik korábban omikronnal fertőződtek.

Szinte minden új alvariánsnak kicsit különböznek a tünetei az előzőektől. A BA4-es, BA5-ös legjellemzőbb tünetei: köhögés, orrfolyás, tüsszögés, fáradtság és fejfájás.

Aki náthás, mindenképpen gondoljon arra, hogy megfertőződött, és ha elmegy egy tesztre, illetve otthon marad hét napig, nemcsak saját magát, hanem másokat is megvédheti - mondta a főorvos az MTI beszámolója szerint

Sok a gyerek a fertőzöttek között, és a gyerekeknél is nagyon hasonló tüneteket okoz az új alvariáns. Esetükben - ha ritkábban is - előfordulnak poszt-covid tünetek. Lehet ez tanulási nehézség, fáradtság, elhúzódó köhögés - magyarázta Szlávik János.

Nem kell már hullámokról beszélni a koronavírus-fertőzések kapcsán -  mondta a 24.hu-nak Jakab Ferenc virológus professzort, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője. A vírus nem tűnik el, folyamatosan közöttünk van, itt is marad, és szezonálisan kisebb-nagyobb járványokat okoz.