Míg 2010 előtt a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. évente sok százmillió forintos veszteséget halmozott fel, addig az elmúlt négy évben állami vagy önkormányzati támogatás nélkül is nyereséges tudott lenni - nyilatkozta az InfoRádió Aréna című műsorának a társaság vezérigazgatója.

Az első hónap jó eredményében az időjárás másodlagos szerepet játszott, az számított, hogy a Budapesti Gyógyfürdők menedzsmentje és egyre több dolgozója ráérzett arra, abból kapjuk a fizetésünket, amit a vendég kifizet a kasszánál, - sok éve már nincs állami támogatás - egyre jobban magukénak érzik a fürdőt, egyre inkább csapatot alkotnak a menedzsmenttel - emelte ki Szőke László. A vezérigazgató elmondta, hogy tavaly a Budapestre érkezett 3,9 millió külföldi turistából majdnem másfél millió meglátogatta valamelyik budapesti fürdőt.

Idén eddig a szezon egyértelműen jó volt. Mindig a három nyári hónaptól tartunk, azt nem tudjuk befolyásolni, akkor az időjárás a döntő. Az első hat hónap eredménye, bevétele több százmillióval jobb, mint a tavalyi, nagyon jó évben volt. A július adatok megegyeznek a tavalyival, ha augusztusban nem lesz hóesés vagy komoly természeti katasztrófa, akkor idén is jó évet fogunk zárni, hiszen szeptembertől mi tudjuk befolyásolni a forgalmat, nem az időjárás - hangsúlyozta a vezérigazgató.

A Dagály fürdőt 3-3,5 milliárd forintból fejlesztik majd. Ennek keretében 500 négyzetméteren kialakítanak egy baba-mama, valamint kinti-benti termál részleget. Felújítják továbbá a Paskál, a Király, valamint a Gellért fürdőt is.