Elkezdi behajtani az eddig be nem fizetett csekkeket az a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., gúnynevén a kukaholding - adta hírül a Magyar Nemzet. Ez a vállalat nem a szemét elhordásával foglalkozik, hanem az azzal kapcsolatos díjak beszedésével.

A zrt. 7,6 milliárd forint értékű követelést adott át a Díjbeszedő Holding Zrt. vezette konzorciumnak, amelyben egy eddig ismeretlen kelet-magyarországi behajtó is helyet kapott. Ez a cég, a Pepp and Cars Kft. egy éve még élelmiszer-nagykereskedelemmel foglalkozott és több adóhatósági ügye is volt, amelyeket megszüntettek.

Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke úgy véli, hogy a követeléskezelők bevonása csak újabb fenyegetés a kukaholding ügyfeleivel szemben. A hulladékgazdálkodási vállalat ugyanis rövid fennállásának története alatt nem volt feladata magaslatán: pontatlanul, késve számlázott és előfordult, hogy előbb küldte fizetési felszólítást, mint a csekket, amelyen az ügyfélnek fizetnie kellett volna.

A napilap arról is tudósít, hogy a NAV-nak körülbelül 55 ezer követelést fognak átadni, ami azzal járhat, hogy aki nem fizette be a szemétszállítási díjat, annak akár a fizetéséből is levonhatják az összeget.

A nyitókép forrása: Shutterstock.com