Néhány napja Pitvaroson történt, hogy egy házaló cég nyilvántartásba vetette magát az önkormányzatnál, majd ezzel a papírral járták a település utcáit. Az önkormányzathoz több helyről érkezett visszajelzés, hogy az ügynökök a házakba is be akartak menni, méghozzá úgy, hogy az önkormányzat dolgozóira hivatkoztak - írja keddi riportjában a Délmagyar, amely arról számol be, hogy házalók járták az időseket, hogy haszontalan és drága termékeket sózzanak rájuk.

A környék településein már többször volt baj ebből: Mártélyon a falu határában táblával jelzik, hogy tilos a házalás, Derekegyházon pedig a polgárőrség és a szomszédok próbálják kiszűrni a csalókat.

Pitvaroson a beszámolók szerint sajnos voltak, akiket sikerült is rábeszélniük a vásárlásra. Oda sem adták a terméket, csak szerződést kötöttek, elállási lehetőség nélkül. Amikor hónapok múlva megérkezett a termék, kiderült, hogy olyat a kifizetett ár töredékéért is lehetett volna venni.

Radó Tibor azt mondta, a jövőben ha megjelenik egy házaló Pitvaroson, megkérik, hogy üljön le a polgármesteri hivatalban, és bemutatják a helyi rendőröknek - írja a lap, amely szerint a polgármester sokat tesz a csalók ellen. Sok fórumon, újságban, az internet segítségével is tájékoztatják a lakosságot a házalás jelentette veszélyekre.

Gyanús telefonhívások miatt figyelmeztetést adott ki a szakhatóság és a mobilszolgáltatók.

A fotó illusztráció, forrása: Shutterstock.