A jegybanki közlemény szerint az ülésen a pénzintézetek üdvözölték az együttműködést és a program meghirdetését. A tárgyaló felek megállapodtak abban, hogy a program még kidolgozásra váró részleteit együtt alakítják ki rendszeres egyeztetés keretein belül. Amint arról korábban beszámoltunk, a ma reggeli beszélgetés legfeljebb annak a csorbának a kiküszöbölése lehetett, hogy az MNB előzetesen nem kívánta még a program sarokszámait sem közölni az érintettekkel. Bár a jegybank a program részleteinek tisztázására egy hónapot adott, a múlt héten kiderült, az MNB már májusban indítaná a programot.

A jegybanki egyeztetésre első fordulójára meghívott pénzintézeti vezetők a magyarországi bankrendszer vezető szereplői voltak: Csányi Sándor, az OTP Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyuris Dániel, az OTP Jelzálogbank Zrt elnök-vezérigazgatója, Patai Mihály, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója, Rik Scheerlinck, a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. vezérigazgatója, Spéder Zoltán, az FHB Jelzálogbank Nyrt. igazgatóságának elnöke, Surányi György, a CIB Bank Zrt. igazgatóságának elnöke, Wiedner Heinz, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatója, Zolnai György, a Budapest Hitel- és Fejlesztési Bank Zrt.elnök-vezérigazgatója és Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A kiadott közlemény szerint a jegybank folytatni kívánja az egyeztetést a növekedési hitelprogramról. A továbbiakban konzultációra kerül sor a szakosított pénzintézetekkel és a takarékszövetkezetekkel is.