A vezető részvények közül csak az OTP erősödött, 3,28 százalékkal. A Mol 1,12 százalékkal, a Magyar Telekom 0,43 százalékkal, a Richter pedig 0,07 százalékkal gyengült.

Az OTP részvényeivel 26,6 milliárd forint értékben kereskedtek a héten, árfolyama 251 forinttal nőtt, pénteken 7900 forinton zárt. A Mol forgalma csaknem 7,7 milliárd forintot tett ki, az olajipari vállalat papírjainak árfolyama 205 forinttal, 18 095 forintra csökkent.

A Richter forgalma csaknem 8,6 milliárd forint volt, részvényeinek árfolyama 4 forinttal csökkent, 6045 forinton zárta a kereskedést pénteken. A Magyar Telekom 1,5 milliárd forintos forgalmat ért el, árfolyama 2 forinttal csökkent, pénteken 465 forinton zárt.

Hétfőn a tőzsdéken egész nap jó volt a hangulat, amiből a magyar piac sem lógott ki. A magyar részvényindexet főként az OTP kiemelkedő teljesítménye húzta.

Kedden a nap végére elfáradt a BÉT, inkább lefelé voltak mozgások, ahogy a nemzetközi piacokon is. Ennek ellenére jó napot zárt a magyar piac, egészen nagy forgalom mellett.

Szerdán a nemzetközi hangulathoz képest jobban teljesített a BUX, és újabb éves csúcson zárt.

Csütörtökön a nemzetközi trendeknek megfelelően mínuszban zárt a BUX. Csendes volt a kereskedés, alacsony a forgalom, ezért a szakértők a csütörtöki esésnek nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget, erős képet mutatott a BUX.

Jó hetet zárt a magyar tőzsde, az árfolyamok összességében felfelé mentek. Pénteken reggel a nemzetközi indexekhez hasonlóan mínuszban kezdett a BUX, de emelkedéssel tudott zárni.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,82 százalékkal, 15,42 ponttal alacsonyabban zárt pénteken, mint egy héttel korábban, így 1870,01 ponton fejezte be a kereskedést.