Az IFOP francia közvélemény-kutató intézet által elvégzett felmérés szerint Edouard Philippe kormányfő népszerűsége is erősen visszaesett: 64-ről 56 százalékra csökkent júliusban.

A megkérdezettek 47 százaléka válaszolta azt, hogy "inkább elégedett" Macronnal (szemben a júniusi 54 százalékkal) és 7 százalékuk volt "nagyon elégedett" (míg júniusban még 10 százalékuk). Az elégedetlenek aránya viszont 35 százalékról 43 százalékra nőtt júliusban, a "nagyon elégedetleneké" pedig 12 százalékról 15 százalékra, míg az "inkább elégedetleneké" 23-ról 28 százalékra nőtt.

A megkérdezettek 3 százaléka nem válaszolt, szemben a múlt havi 1 százalékkal. Edouard Philippe kormányfővel a megkérdezettek 52 százaléka "inkább elégedett" (júniusban még 59 százalék volt ez az arány), 4 százalékuk pedig "nagyon elégedett" (-1 százalék). Az elégedetlenek közül 27 százalék "inkább elégedetlen (+3 százalék), 10 százalék pedig "nagyon elégedetlen" (+2 százalék).

A választ nem adók száma 4 százalékról 7-re nőtt. Az IFOP felnőtt lakosságra vonatkozó reprezentatív felmérése 1947 fős mintával készült július 17. és 22. között, internetes és telefonos automata kérdőív segítségével.

A franciák bekeményítettek a brexittel kapcsolatban. Olvassa el kapcsolódó cikkünket.