A műanyagok csoportja nagyon sok műanyag altípust foglal magába, melyek mindegyike különböző tulajdonságokkal bír. Ezen kívül a műanyag alapanyagokhoz adható adalékanyagok száma is jelentős, melyek nagy mértékben befolyásolják a műanyag csomagolóanyagok tulajdonságait - hívják fel a figyelmet az "Ételt csak okosan" oldalon.
Ennek megfelelően egyes termékek a mikrohullámú sütőbe tehetőek, vagy akár fagyasztóba is rakhatjuk őket, míg más műanyagok ilyen hatásokra megolvadnak vagy töredezni kezdenek.
Ezek alapján, ha a termékre az van írva, hogy napfénytől védett, hűvös helyen tárolandó, akkor azt nem kizárólag a benne található élelmiszer, hanem az élelmiszer és a csomagolóanyag együttes védelme érdekében tüntették fel!
Ha ilyen termék kerül hosszabb időn keresztül pl. sugárzó hő hatása alá (pl. napfény), bizony kioldódhatnak nem kívánatos vegyületek a csomagolóanyagból.
Ezért nagyon fontos, hogy pl. nyári melegben a csomagtartóban felmelegedett ásványvizet, üdítőt inkább már ne fogyasszuk el, és az üzletek is figyeljenek arra, hogy az ilyen jellegű árut ne közvetlenül a kirakat üveg mögé helyezzék.
Legolvasottabb

Hiába indult meg minden mozdítható tanker dízellel Európába, Magyarországnak nem juthat a szállítmányból

Akkugyártó nagyhatalom lesz Magyarország, de nagy árat fizetünk érte
Kitálalt a leszerelt orosz katona: nagyobb a baj, mint sokan gondolják

Betarthatatlan szabályt hozott a Mol

OTP: változnak a fizetések

Moszkva fulladozik, újabb csapás pusztít

Harmadával csökkenhetnek a nagy, budapesti házak árai
Zelenszkij: csak akkor tárgyalunk, ha az orosz csapatok kivonulnak Ukrajnából
