Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az interneten cukorbetegség kezelésére hirdetett DiaRemedium elnevezésű gyógynövényes tapasz Magyarországon sem gyógyszerként, sem gyógyhatású készítményként nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel, ezért az OGYÉI arra kéri a betegeket, ne vásárolják meg a terméket!

A termék csomagolásán olvasható tájékoztató szerint a tapasz gyógynövényeket tartalmaz, de a tényleges összetéte ismeretlen. Amennyiben tartalmazza is a termék a felsorolt összetevőket, azok bőrön keresztül, tapaszként alkalmazva nem fejthetnek ki semmilyen igazolható gyógyhatást. A termékkel kapcsolatban tett ígéretek tehát irreálisak, ezért a DiaRemedium alkalmazását az OGYÉI nem javasolja.

A DiaRemedium közegészségügyi kockázatot jelenthet, ezért a hatóság - saját hatáskörében eljárva - a külföldi szerver tárhely-szolgáltatóját határozattal kötelezte a terméket kínáló honlap elérhetetlenné tételére. Amennyiben a szolgáltató nem reagál a magyarországi hatóság megkeresésére, az OGYÉI az adott államban működő gyógyszerhatósággal és internetszolgáltatást felügyelő hatósággal/szervezettel veszi fel a kapcsolatot - áll a hatóság közleményében.

A cukorbetegség a világon a leggyakoribb anyagcsere-betegség, mely szövődményei révén rontja a beteg életminőségét és életkilátásait, ezért fontos, hogy minden beteg forduljon szakorvoshoz a megfelelő, személyre szabott terápia érdekében.

Más készítményekkel is óvatosan kell bánni!