Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Népszava szerint a magyar politikus a frakció főtitkárát tájékoztatta a döntéséről, amely csupán formalitás, hiszen a néppártiak tavaly év végén megfosztották minden politikai szerepvállalás lehetőségétől.

Deutsch mostanáig az EP költségvetési ellenőrző bizottságának egyik alelnöke volt. Mivel a posztra a szakbizottság választotta meg, le kellett mondania, hogy megfeleljen a néppárti csoport által szabott feltételeknek. A lap úgy tudja, a Fidesz EP-delegációja fog javaslatot tenni a tisztség betöltőjére, akiről a testületnek kell majd később döntenie.

A képviselő szerzőként jegyzi azt a parlamenti jelentést, amely az Európai Unió csalásellenes programjáról szól, és amelyről éppen ma délután szavaz a költségvetési ellenőrző bizottság. Az EPP-frakció döntése következtében Deutsch ezentúl nem vállalhat előadói vagy árnyék-előadói megbízatást a politikai csoport nevében, és nem kap felszólalási időt sem a plenáris vitákban.

Tavaly év végén 39 néppárti képviselő indítványozta Deutsch kizárását a frakcióból, mert elfogadhatatlannak tartotta, hogy a Gestapo szlogenjéhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését a jogállam tiszteletben tartásáról. December közepén a megosztott politikai csoport úgy döntött, hogy felfüggeszti a Fidesz delegációvezetőjének a tagságát. Emellett a frakció elfogadott egy nyilatkozatot is, amelyben azt is jelezték, hogy Deutsch pártcsoportból való eltávolítására vonatkozó kezdeményezés nem kerül le a napirendről és felszólították az EPP-t, hogy mihelyst az egészségügyi körülmények megengedik, haladéktalanul döntsön a Fidesz tagságáról.