Orbán Viktor miniszterelnök még 2019 februárjában jelentette be, hogy minden 9. és 11. évfolyamos tanuló részt vehet egy kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon, melynek a költségeit a kormány fizeti.

Azok a diákok, akik abban reménykedtek, hogy már 2020 nyarán élhetnek a lehetőséggel, végül csalódtak, és úgy tűnik, hogy ez idén sem lesz másképp, a programot ugyanis jövő évre halasztották.

A kormány úgy döntött, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a programot csak 2022-ben indítja el - tudta meg az Emberi Erőforrások Minisztériumától az Index.

A portál arról is érdeklődött, hogy milyen feltételekhez lesz kötve a részvétel, és hogy pontosan mely költségeket fedezik majd, erre a kérdésre azonban egyelőre nem kaptak választ.

A korábbi ígértek szerint az állam nemcsak a nyelvtanfolyamok díját, valamint az utazást, a szállást, és az ellátást állja majd, hanem még a diákok zsebpénzét is. Kásler Miklós minisztere korábban azt közölte, hogy csaknem 140 ezer diák jogosult a részvételre, a kormány 90 milliárd forintos keretet alakított ki a programra, ami résztvevőnként 2000 eurót, vagyis több mint 700 ezer forintot jelent.