A kormány trükközik a nyugdíjemeléssel, ugyanis a jövő évi költségvetésben is hamis inflációs adatot szerepeltet, így a nyugdíjak reálértéke tovább csökken majd - mondta Rónai Sándor, az ellenzéki párt szóvivője tájékoztatóján az MTI tudósítása szerint. Erre utal szerinte, hogy a büdzsé 2019-ben 2,7 százalékos inflációval számol, míg a "szintén optimista, fideszes jegybank" szerint is legalább 3,1 százalékos lesz a pénzromlás.

A kabinet az "így visszatartott pénz egy részét" adja vissza a nyugdíjprémiummal, amely a törvény szerint jár, nem pedig kegyként, vagy ajándékként, ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök feltünteti. "Úgy viselkedik Orbán Viktor, mint egy tolvaj, aki miután kirámolta a házat, néhány cuccot visszavisz a ház tulajdonosának, hogy aztán az hálálkodjon érte" - mondta Rónai Sándor.

QP | Quality Placement

Az ellenzéki politikus beszélt arról is, hogy a "Gyurcsány-kormány alatt kőbe volt vésve, hogy a kormánynak meg kell védenie a nyugdíjak értékét, a baloldal nem trükközött az idősek megélhetésén".

A kép forrása: Pixabay.