A Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a FINA ajánlásának megfelelően a Duna Arénát úgy építették meg, hogy a vizes vb idején 15 ezer fő befogadására legyen alkalmas - mondta Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az InfoRádióban.

Mivel a mostani vb júliusban van, ezért a lelátó ideiglenes részének nem kellett a fűtéséről gondoskodni - mondta Fürjes.

A Duna Aréna mai állapotában nem fűthető, persze műszakilag meg lehetne oldani, de az több száz millió forintos felesleges kiadás lenne

- tette hozzá a kormánybiztos.

Az uszodát a terveknek megfelelően visszabontják, azaz 6500 néző várja majd a 2024-es rövid pályás úszó-vb résztvevőit. Az ideiglenes lelátó részeiből p+r parkolóház épül.

A Duna Aréna kivitelezője fővállalkozóként a Market Építő Zrt. nettó 43,4 milliárd forintért. (A szerződés értéke nettó 38,5 milliárd forintról tavaly októberben nőtt 43,4 milliárdra, a kiegészítő munkák miatt. A megrendelő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.)

Frissítés - reagált a KKBK

Nem igazak azok a sajtóhírek, amelyek szerint a Duna Arénában nincsen fűtés. Egyes sajtótermékek szándékosan vagy tévedésből félremagyarázták Fürjes Balázs kormánybiztos InfoRádiónak adott interjúját - írta lapunkhoz is eljuttatott közleményében a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK). Az ideiglenes részek lebontása után megmaradó alapépületben a hosszú távú fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében, több különböző rendszer együttesen biztosítja a létesítmény fűtését - írták.